Het einde van mijn Dropshipping Business …

Daar lag ik dan, in een bungalow op Koh Phangan. Mezelf afvragende of dit dan het einde zou zijn van mijn Dropshipping business ..

Alles ging lekker tot op dat punt.

De sales van mij en mijn studenten gingen steeds beter, mijn klanten kwamen vaker terug om een nieuwe aankoop te doen en de opbouw van de Dropship Academy was in volle gang.

Een paar dagen lang had ik al het gevoel dat er binnenkort iets fout zou gaan. Het kon niet allemaal zó vlekkeloos verlopen ..

En daar bleek ik die dag helaas gelijk in te hebben.

Toen ik op een dag wakker werd in Koh Phangan opende ik mijn mail en zag ik de titel: ‘’URGENT – SOMMATIEBRIEF [Bedrijfsnaam]’’.

SHIT! I got sued …

De weken ervoor gingen verassend goed. Ik had een nieuwe ”winner” op mijn webshop waarvan ik de eerste week direct 174 stuks van verkocht. Op dat moment zat ik in Thailand (Koh Samui) dus dat was gelijk genoeg om de rest van de maand lekker van te kunnen leven.

Maar toen wist ik nog niet dat het product beschermd was?.

Met twee vrienden vertrokken we van Koh Samui naar het eiland Koh Phangan. Daar verbleven we een tijdje in een chille bungalow vlakbij het strand.

En dat was het moment dat ik de mail van het advocatenkantoor in mijn inbox zag staan …

Het was een sommatiebrief van één van de grootste advocatenkantoren in Nederland. De advocaat die mij de brief stuurde heeft succesvol geprocedeerd tegen Google, AVROTROS en heeft geprocedeerd uit naam van Samsung en L’Oreal.

Toen ik dat las wist ik dat het foute boel waw .. *oeps*

Het product dat die week ervoor zo goed verkocht bleek dus een beschermd merk te zijn. Stom van mij, want ik had het kunnen weten als ik een beetje logisch na zou denken ..

De eisen die zij in de brief aan mij stelde waren bizar. Wil je weten wat ik allemaal moest doen? Ja? Komt ie ..

Ik moest ..

  • Openheid van zaken geven over alle inkoop- en verkoopkanalen
  • Alle gemaakte winst afdragen
  • Alles wat ik eventueel op voorraad had doorsturen
  • Iedere klant die besteld had een mail sturen, ondertekend met mijn eigen voor- en achternaam
  • Alle artikelen terughalen bij klanten en zelf de verzendkosten hiervoor betalen (174x€6,95 …)
  • Alle artikelen in het bijzijn van een gerechtsdeurwaarder laten vernietigen
  • De advocaatkosten van de wederpartij á €1.500,00 betalen

Om het nog wat mooier te maken moest ik ook nog mijn eigen advocaat betalen. Kosten: €242 per uur (Exclusief BTW) .. En ik kan je vertellen: zo’n zaak is niet in een uurtje opgelost?.

Je zou misschien denken dat dit ik dit heel klote vond, maar niets is minder waar. Tuurlijk was het kut, begrijp me niet verkeerd. Maar toch zag ik al vrij snel het positieve ervan in.

Ik blijf erbij dat de mindset die je creëert ontzettend belangrijk is voor het succes dat je uiteindelijk gaat behalen. Nadat ik de brief even liet bezinken voelde ik namelijk vooral dankbaarheid in plaats van de boosheid of angst die ik waarschijnlijk een jaar eerder zou voelen.

Dankbaar omdat ik op 22-jarige leeftijd een advocaat in de armen kon nemen en de situatie kon oplossen zonder zelf in de financiële shit te komen. Dat wereldje van advocaten, aanklachten en auteursrechten waren voor mij allemaal nieuw en ik zag dat als een uitdaging.

Mijn ervaring kon ik weer delen met mijn studenten uit de Dropship Academy en op die manier voorkomen dat dit ook bij hen gebeurt.

De weg naar succes is nooit een rechte lijn. Je zult veel vaker op je bek gaan dan je van te voren denkt. Als je weet dat je op je bek gaat kun je er maar beter van leren zodat je er sterker uitkomt en het in de toekomst niet nog een keer gaat gebeuren. Het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar om hoevaak je opstaat.

Anyway, back to the point. Ik merk dat ik er anders een mindset les van wil maken ,maar dat is niet het doel van dit artikel (wel een beetje). Met dit artikel wil ik jou vooral laten zien welke producten je absoluut niet wilt Dropshippen.

Naast (obvious) producten die je niet mag verkopen, zijn er ook een aantal producten die je liever niet wilt verkopen. Bijvoorbeeld omdat ze vaak retour worden gestuurd, het risico te hoog is of als je er uiteindelijk geld op gaat verliezen.

Al deze (type) producten heb ik voor je gebundeld in de ”Ali Blacklist”. Dit is een lijst met producten die ik absoluut afraad om te Dropshippen. Als je lid bent van de Dropship Academy zul je de lijst ongetwijfeld herkennen.

Als je nog niet in de Dropship Academy zit wil ik je alsnog de lijst toesturen. Puur omdat ik niet wil dat jij in problemen komt met producten die je online verkoopt. Als je hier klikt stuur ik de Ali Blacklist direct naar je toe via Facebook Messenger :-).